HEIJASTIN TUO TURVALLISUUTTA

Jaamme talven 2021 aikana sekä asiakkaillemme että koululaisille useita satoja LMD Service Oy:n jousiheijastimia, joiden kiinnittäminen esimerkiksi hihaan on erittäin helppoa ja vaivatonta.

Tieliikennelain mukaan jalankulkijan on pimeän aikana tiellä liikkuessaan yleensä käytettävä asianmukaista heijastinta. Kuten polkupyöräkypärän käyttöä koskeva säännös, myös heijastinta koskeva säännös on tarkoitettu lain esitöiden mukaan suositusluontoiseksi, joten heijastimen käyttämättä jättämisestä ei rangaista.

Kaukovaloilla ajava autoilija näkee ilman heijastinta pimeällä tiellä kulkevan jalankulkijan noin 150 metrin etäisyydeltä vaatetuksesta ja auton valoista riippuen. Heijastinta tai heijastinliiviä käyttävä nähdään jopa yli 600 metrin päästä.

Kohtaamistilanteessa lähivaloilla ajava autoilija havaitsee ilman heijastinta kulkevan henkilön vasta noin 50 metrin päästä, kun jalankulkijan heijastin voi näkyä jo 350 metrin etäisyydeltä. Valaistuissa taajamissakin voi olla vaikea
havaita pimeän aikaan liikkuvia jalankulkijoita ja pyöräilijöitä.

Katu- ja mainosvalot sekä puiden ja pensaiden varjot hankaloittavat havainnointia. Sade, sumu ja huurtuneet ikkunat heikentävät kuljettajan näkymää. Näkemiseen vaikuttavat myös valojen kunto sekä tuulilasin likaantuminen.

Lue lisää tästä linkistä: liikenneturva.fi/liikenteessa/heijastin


P.S.
>> Tutustu videoihimme!