LMD KEVÄTHUOLTO VALMISTAA AUTOSI KESÄKAUTEEN.

Kevät tekee tuloaan ja on aika suunnata katse kohti kesää. Talven aikana autot saivat tuntea pohjolan karua kohtelua. Vuosi 2024 alkoi kovilla pakkasjaksoilla ja se näkyi myös autohuollon puolella. Onneksi tiedostimme pohjoisen vaativat olosuhteet ja pystyimme huomioimaan ne työssämme. Nyt kun talvi alkaa olla selätetty, on aika suunnitella autosi huoltoja onnistuneen kesäkauden takaamiseksi.

Määräaikaishuolto
Ajallaan suoritettu määräaikaishuolto on aina tärkeä osa auton toimintavarmuuden varmistamista. Talven vaihtelevien lämpötilojen ja kovien ajo-olosuhteiden jälkeen, huollossa tarkastetaan auton alustan ja jarrujen kunto. Myös polttomoottorien öljynvaihto on hyvä suorittaa talven jälkeen. Auton suorituskyvylle asetetaan kesällä isompia vaatimuksia nopeuksien kasvaessa joten mm. öljyn laadulla on merkitystä.

Keväällä sisäilman suodatus on katupölyn ja siitepölyn lisääntymisen kannalta kriittistä aikaa. Auton raitisilmansuodattimien vaihto ennen kesää on suositeltavaa. Tiesitkö, että halutessasi autoon voidaan usein asentaa erityinen allergia-sisäilmansuodatin, jonka suodatusteho on jopa tehokasta aktiivihiilistä raitisilmansuodatintakin parempi. Kerromme mielellämme lisää auton sisäilman suodatuksesta.

Kesärenkaat
Huhtikuun aikana vaihdamme autoosi kesärenkaat alle veloituksetta määräaikaishuollon yhteydessä! Yhteistyökumppaniemme kautta, huollon yhteyteen voidaan tarvittaessa ajoittaa uusien renkaiden alle vaihto. Organisoimme puolestasi halutessasi koko palvelun.

Pyöränkulmien tarkastus
Talven lumiset tiet ja keväinen kelirikko ovat auton alustan rakenteille kuluttavia. Mikäli auton alustaan syntyy talven aikana vaurioita tai kulumaa, huononee auton ajettavuus ja polttoaineenkulutus kasvaa. Lisäksi kesärenkaat kuluvat helposti jos pyörien suuntaus ei ole valmistajan suosittelemissa arvoissa. Myös kesänopeudet ja kuuma asfaltti ovat renkaille vaikea yhtälö, mikäli auton alustarakenteissa on korjattavaa.
Varaa meiltä aika pyöränkulmien tarkastukseen, niin varmistamme Premium-autosi ajettavuuden olevan sille kuuluvalla tasolla.

Ilmastointihuolto
Ennen kesän kuumimpia päiviä on hyvä varmistaa ilmastointijärjestelmän toiminta. Auton kylmäjärjestelmän huolto on suositeltavaa 2-4 vuoden välein. Järjestelmän täyttömäärä tarkastetaan ja korjataan. Toiminta myös testataan ja mikäli korjattavaa löytyy, merkkikohtaisten testilaitteiden ja pätevöityneiden mekaanikkojen toimesta ongelmien ratkaisu on tehokasta ja nopeaa.

Mukavaa kesän odotusta kaikille teille!